Gaming wordt nóg leuker met een gaming monitor. Als je een gaming desktop hebt met fijne gadgets en technische snufjes kan een gaming beeldscherm dat daar bij past natuurlijk niet ontbreken. Een speciale monitor geeft je betere kwaliteit. Bovendien heb je meer opties om het scherm in te stellen naar je eigen wensen: urenlang gamen gaat gewoon lekkerder in een ergonomische houding. Op zoek naar net dat stukje extra edge over je tegenstanders? Een speciale monitor kan het verschil maken tussen de overwinning en de nederlaag.

Om het meeste uit je favoriete spellen te halen is een speciale monitor nodig. Een gaming monitor geeft je een meer vloeiend beeld dan een normale monitor, zoals je tv of computer beeldscherm. Met een goede monitor voorkom je flikkeren en andere irritante effecten die bewegende beelden verstoren. Met name first-person shooter (FPS), sport, race en andere snelle actiespellen hebben een grote noodzaak voor een gaming beeldscherm.

Voor een gaming beeldscherm geldt bijna altijd: hoe groter, hoe beter. Als je genoeg ruimte hebt is een 27 inch scherm geweldig. Full High Definition (FHD) en een maximum resolutie van 1920 x 1080. Je kunt ook kiezen voor een extra breed model met Quad High Definition (WQHD), voor een maximale resolutie van 2560 x 1440 pixels. Hou er wel rekening mee dat je computer dit ook aan moet kunnen. Wil je nóg een stapje verder gaan, dan is een Ultra High Definition, 30 inch of 4K beeldscherm iets voor jou. Bij Arctic Secrets heb je de keuze uit een breed assortiment gaming monitoren.

Gaming beeldschermen moeten een hoge refresh rate hebben. Refresh rate betekent de tijd die het kost om het scherm volledig opnieuw te laden. Een monitor met een refresh rate van 120 of 144 Hz is ideaal. Dat betekent dat het scherm tenminste 120 keer per seconde ververst wordt waardoor je beeld nooit wazig is. Bovendien is het een vereiste voor games met 3D technologie.

Pixel respons is een ander belangrijk aspect aan een gaming beeldscherm. Het refereert aan de tijd die nodig is om van de ene tint grijs naar de andere te gaan binnen een pixel. Een zogenaamde grijs naar grijs respons van 2 milliseconden of minder is perfect om lekker te kunnen gamen. Zo heb je een mooi glad beeld.

Een hoop technologieën die het verschil maken in de wereld van games dus. Minder technisch maar ook heel belangrijk: de mate waarin je het scherm kunt verstellen. Dit helpt je om een ergonomische houding te vinden. Zo zit je tijdens elke lange game sessie een stuk lekkerder.

Delen